Skupština KK Basketballplus

Izvještaj – zapažanja uglednika sa Skupštine:

Rusmir Halilović – autor Projekta Basketball+:


“Da bi danas dobro radio s mladima moraš imati viziju kakva će se košarka igrati u budućnosti. Baveći se znanstvenim radom na tu temu došao sam do zaključka “Košarka budućnosti koristit će efekte mozga!” Ideju Misaona košarka bilo je  potrebno teoretski dokazati i praktično pokazati. Projekat Basketball+ je zaživio na platformi DNK 46  i pod geslom Treniraj – pamti, igraj – misli, odigraj racionalno! Novi sustav edukacije košarkaša na globalnom nivou nudi mnoge inovativnosti: stil igre um na um, prioritete prioriteta faktor “x” i faktor “y”, tehnologiju visoke produktivnosti, adekvatnu infrastrukturu, specijalizirani stručni kadar, dijagnostiku selektiranja, novu formu natjecanja TIKA Basket 1×1, 2×2, 3×3, edukaciju na granici genetskih potencijala, . . . Slijede promocije u Zagrebu, regiji, EU, USA…”. Više na https://basketballplus.eu.

Mirko Novosel – stanovnik dvije kuće slavnih:


“Trebaju nam sustavi za proizvodnju igrača koji mogu zadovoljiti naše klupske i reprezentativne seniorske ambicije. Projekt Basketball+ je baš to!”

Tihana i Klaudio Klišanić – roditelji igrača Leonarda Klišanića:


“Naš sin je iz borilačkog sporta, prije dvije godine ušao u Projekat Basketball+. Mnogo je napredovao, od početnika koji je slučajno mogao dati koš podigao je preciznost da danas samo slučajno može promašiti. Naučio je 260 košarkaških vještina i sada je u fazi stjecanja iskustva u igri 1×1, a slijede nove vrijednosti u igri 2×2, 3×3 i na kraju pretvaranje naučenog u igri na dva koša 5×5. Mnogo smo zahvalni autoru projekta i treneru Rusmiru Haliloviću.”

Pere Markić – predsjednik Školskog sportskog saveza grada Zagreba:


“Vidim savršenu sinergiju ovakvog projekta i njegovu implementaciju u košarku školskog sporta koja se ponovo budi u Hrvatskoj. Jedan ovako značajan projekt, koji otvara vrata za novu viziju razvoja košarke u Hrvatskoj prepoznao je i Boćarski klub Zrinjevac koji je dao svoj doprinos i potporu kroz ustupanje dvorana za izgradnju upravo te vizije.”

Ivica Vrankić – predsjednik kluba:

“Ciljevi kluba su da onima koji vole košarku omoguće da dožive lijepu i korisnu mladost  u besplatnoj četverogodišnjoj edukaciju po programu Basketball+, razvijaju zdravstvenu kulturu, preveniraju ovisnosti, omoguće svima da  igraju, a ne da sjede na klupi, putuju i upoznaju nove kulture i običaje, stječu nove poznanike i prijatelje, poboljšaju uvjete za trening i natjecanje… više na https://basketballplus.eu.
Nadam se da će naše želje, ovaj društveno koristan rad, naići na još šire razumijevanje domaće i međunarodne zajednice i da će donijeti korist i sreću novim mladim generacijama, njihovim roditeljima i društvu.”

 

Hrvoje Kukec – član Uprave kluba:


” Ovo je projekat koji zaslužuje potporu svih institucija, kako gradskih i državnih i na kraju i privatnih, jer uz sportski segment ima i edukativni. Jedan od rijetkih projekata, ako ne i jedini, koji je zamišljen da djeca i mladi to sve dobiju besplatno, bez ikakve naknade. Svatko od nas bi mu trebao dati potporu u svakom smislu, ili financijsku, ili moralnu, ovisno o mogućnostima.”

Vlado Radičević, novinar – komentator:


“Projekt Basketball+ pratim od samih početaka i dobro sam upoznat sa svim fazama. Legendarni trener Mirko Novosel i njegov učenik Rusmir Halilović uložili su puno truda kako bi, kao što je nekada bio slučaj u bivšoj državi, postavili košarku na zdrave temelje. Zahvaljujući treneru Haliloviću dobili smo program kakav do sada u svijetu nije viđen i uz koji igrači mogu samo napredovati. Volio bih da i stariji igrači, koji imaju u svojoj igri nedostataka, prepoznaju ovaj program kao ulaganje u sebe.”

Hašim Koč, TIKA – koordinator Turske agencije za suradnju i koordinaciju:


“Novi sustav edukacije košarkaša Basketball+ pomiče granice, pun je unikatnih inovativnosti i donosi svima koji stanuju u njemu garantirano dodatnu vrijednost bez imalo rizika. TIKA je u njemu prepoznala globalnu vrijednost i od početka mu daje potporu. Prvi zajednički nastup bio je u Žuljani 2019. godine gdje smo postavili novu podlogu na gradsko igralište i organizirali novu formu međunarodnog natjecanja TIKA Basket 1×1, 2×2, 3×3 bez sudjelovanja sudaca. Uskoro slijedi otvaranje poligona u Zagrebu – Balon i promocija programa iz projekta Basketball+, a onda akcije u Istanbulu, Europi…”