KOŠARKAŠ KOJI NE ZNA POSTIĆI KOŠ JE GUBITNIK (LUZER) I NE MOŽE BITI POBJEDNIK NA VISOKOJ TIMSKOJ RAZINI NATJECANJA, ISTO KAO I TRENER KOJI NE ZNA PREPOZNATI INDIVIDUALNE VRIJEDNOSTI IGRAČA I HIJERARHIJSKI IH IMPLEMENTIRATI U TIMSKU IGRU!

DA BI MOGAO IZ JEDNOG IGRAČA IZVUĆI MAKSIMUM PRVO MORAŠ ZNATI PREPOZNATI NJEGOVE POTENCIJALE, EVIDENTIRATI IH I NA VRIJEME KRENUTI S NJEGOVOM INDIVIDUALNOM EDUKACIJOM, ČIME ĆE SE IZBJEĆI EFEKTI BRISANJA POGREŠNO NAUČENOG I BRŽE STIĆI DO CILJA!

PRVO NAUČI SLOVA PA ONDA UČI PISATI!

DA BI SUSTAV BIO MASOVAN MORAJU SE ODGOJITI NOVE GENERACIJE STRUČNJAKA KOJI GA RAZUMIJU I VJERUJU U NJEGA!

OBRANA JE ONOLIKO JAKA KOLIKO JE NAPAD SLAB!

ZBOG ZAHTJEVNOSTI GRADIVA I VISOKE PRODUKTIVNOSTI NEOPHODNA JE I NOVA INFRASTRUKTURA. ZA SADA SU IZGRAĐENI POLIGONI U ŽULJANI NA POLUOTOKU PELJEŠCU I ZAGREBU ZA LJETNI I TROSEZONSKI (JESEN-ZIMA –PROLJEĆE) CIKLUSE RADA, A U FAZI PRIPREMA SU CVJETNE EKO OAZE U ZAGREBU, HRVATSKOJ, EU REGIJI, BALKANSKOJ REGIJI, EUROPI I SVIJETU ZA GODIŠNJE (365 DANA) CIKLUSE RADA.

DA BI MOGAO BITI DOBAR IGRAČ NA DVA KOŠA (5X5), PRVO MORAŠ BITI MOĆAN U IGRI NA JEDAN KOŠ (1X1, 2X2, 3X3)!

PROIZVODNJA REZULTATA I IGRAČA U MLAĐIM UZRASNIM KATEGORIJAMA ZAHTJEVA RAZLIČITE SUSTAVE RADA I DONOSI RAZLIČITE DOMETE U SENIORSKOJ KONKURENCIJI. DILEMA: FORCA SNAŽNIH ILI POTENTNIH?

MAKSIMALNO AMBICIOZNI NE SMIJU SJEDITI NA KLUPI.

B+ MOTO: PRODAJ SPIN, ZARADI TREN!

RAD NA RAZVOJU JEDNOG NAPADAČKOG KOŠARKAŠKOG ELEMENTA ZAHTJEVA, PORED VREMENA EDUKACIJE TEHNIKE & TAKTIKE I VRIJEME SAZRIJEVANJA ISTE U GLAVI (1X0), ALI I VRIJEME STJECANJA NATJECATELJSKOG ISKUSTVA U IGRI (1X1, 2X2,3X3)!

NAJTEŽE JE ISPRAVITI POGREŠNO NAUČENO!

TRENAŽNA IMPROVIZACIJA JE NAJVEČI NEPRIJATELJ KOŠARKE, NIŠTA MANJI NEGO POGREŠNI PRIORITETI!